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Q.
Are you the same William L. Voight who filed Direct Testimony in this case?
A.
Yes.

Q.
What is the purpose of your Rebuttal Testimony?

A.
My Rebuttal Testimony is responsive to the Direct Testimony of BPS Telephone Company’s (BPS) witness David Carson.

Q.
On page 6, line 13, of his Direct Testimony, Mr. Carson states that BPS provides basic local telecommunications service because it provides all of the services listed in Section 386.020(4) RSMo 2000.  Mr. Carson then goes on to say that because Missouri State Discount (State Discount) resells BPS’s service, that he assumes it (State Discount) is capable of providing all of those services as well.  What is your response to this testimony?

A.
It is always important to know what theoretical capabilities a carrier may have.  However, the fact that a reseller purchases service from the incumbent does not necessarily mean that the reseller provides or chooses to offer all the services of the incumbent.  A reseller’s service configuration or offering that differs from the incumbent does not necessarily mean that the reseller’s reconstituted service offering is basic local telephone service.  In fact, in Mr. Carson’s example, at pages six and seven of his Direct Testimony, the reseller service configuration mentioned for State Discount differs markedly from the service configuration offered by BPS, the incumbent from whom the underlying facilities are purchased.

As mentioned just above, State Discount is not providing the same telephone service as BPS. As I stated in my Direct Testimony, the omission of the services normally provided by BPS through the service configuration offered by State Discount is the reason why I believe State Discount is not providing basic local telecommunications service.  Along with the “no compete” clause of their contract, the absence of basic local service by State Discount is precisely the reason that BPS does not face any competition whatsoever.  In my opinion, because BPS does not have any competition for basic local telephone service, the Commission should deny BPS’s petition for price cap regulatory status.  In sum, the Staff believes that price cap regulatory status should not be based on inaccurate assumptions regarding what could be provided by a reseller versus what is, in fact, being provided.  From my perspective, what is being offered by a reseller should be the yardstick to measure whether basic local telecommunications service is being provided.

Q.
Mr. Carson states at page 8, lines 1 and 2 of his Direct Testimony, that Sections 6.1.1 of the Resale Agreement only states that State Discount will not “target” BPS customers.  Do you agree with this testimony?

A.
No, not completely.  I agree that Section 6.1.1 of the Resale Agreement does state that State Discount shall not target BPS customers.  However, Mr. Carson fails to mention that this section also provides that State Discount shall not target any new customers to BPS’s service area.  Thus, the plain terms of this contract provide that State Discount has agreed not to target or seek out BPS’s current customers, but has also agreed not to target or seek out any new customers to the BPS service area.

Q.
Mr. Carson states in his Direct Testimony at the bottom of page 7 and at the top of page 8 that there is nothing in State Discount’s tariff or in the Resale Agreement that precludes State Discount from providing service to anyone located in BPS’s service territory.  Do you agree with this statement?
A.
No, I do not agree.  Again, the plain language of Section 6.1.1 provides that State Discount “shall not target” BPS’s current customers or any new customers to the service of BPS.  From my perspective, Mr. Carson is making a distinction without a difference.  From the record before the Commission, it is clear that the sole customer State Discount has “targeted” is a customer willing to pay State Discount over seven times for a service far inferior to that provided by BPS.  In addition, whatever the semantics as to the theoretical customer possibilities within the Resale Agreement, the reality is that the limited nature and much higher cost of the service offered by State Discount is self limiting as to the type of customer State Discount will actually acquire.

Q.
At page 5 of his Direct Testimony, Mr. Carson states that State Discount is providing basic local telecommunications service in the service area of BPS and cites the definition of “basic local telecommunications service” found at Section 386.020(4) to support his conclusion.  Do you agree with this testimony?

A.
No, I do not agree.  In my opinion, this statute only provides a general outline of what constitutes basic local telecommunications service and it defers to the Commission to fill in the details of what constitutes basic local telecommunications service.  Commission Rule 4 CSR 240-32.100 sets forth the minimum standards for providing basic local telecommunications service.  In addition to Commission rules, each local exchange carrier’s tariff sets forth the local calling scope and other features which may be determined by the Commission to be included as part of basic local telecommunications service for any given local exchange carrier.

Q.
On page 8 of his Direct Testimony, beginning at line 4, Mr. Carson makes a quotation from the BPS Resale Agreement with State Discount.  According to Mr. Carson, the following quotation demonstrates that BPS will not refuse to process service orders for existing BPS customers:

In the event a customer of Telephone Company [defined as BPS] requests service from Missouri State Discount prior to actual disconnection by Telephone Company, Telephone Company will process an appropriate service order from Missouri State Discount when it receives notification and verification from the customer that the customer intends to take service from Missouri State Discount.

Does this section of the Resale Agreement indicate to you that BPS will process a service order for any customer of BPS, as Mr. Carson believes?

A.
Even conceding Mr. Carson’s point of view that BPS will process an “appropriate” State Discount service order for any BPS customer, it is very unlikely such an event would ever occur.  In my view, the only time an existing BPS customer would switch to State Discount would involve a situation whereby the customer was facing imminent danger of being disconnected by BPS for nonpayment of an overdue bill.

Q.
Please explain.

A.
By excluding basic local telephone service from its service offerings (and limiting itself to offering an inferior local exchange service at a rate over seven times higher than BPS), State Discount’s offerings are appealing only to those who have been disconnected from BPS (or are about to be disconnected).  Even if BPS were to interpret its contract with State Discount in a manner that required BPS to process a service order for any existing BPS customer, that customer would in all likelihood be one in imminent danger of being disconnected by BPS for nonpayment.

Mr. Carson’s reliance on the above portion of the Resale Agreement to show BPS’s willingness to process a State Discount service order for any BPS customer has no practical value.  As I have stated, State Discount only provides service to those with problematic credit history.  Mr. Carson’s apparent contention that an existing BPS customer paying $7.00 monthly would somehow switch to State Discount and pay $50.00 per month for an inferior service is, in my view, simply a denial that consumers act rationally and in their own best interest.  Paying $50.00 for something inferior to that which can be obtained for $7.00 is not rational consumer behavior, and should not be expected.

Q.
Would you please describe the circumstances envisioned by the section of the BPS/State Discount Resale Agreement referenced by Mr. Carson?

A.
Yes.  In events of this nature, the company submitting the service order (in this case, State Discount) is said to be the submitting carrier while the company physically making the change is said to be the executing carrier (in this case, BPS).  When State Discount secures a potential customer who is currently receiving service from BPS, State Discount must submit an “appropriate” service order to BPS.  Upon receiving the service order, BPS is then to execute the change in the customer’s service provider from BPS to State Discount.  However, in the above example, prior to executing the change, this section of the agreement contemplates direct contact between BPS and its current customer who is waiting to be changed.  While it is not clear whether BPS initiates the contact or whether BPS’s policies require the customer to initiate the contact, it is clear that direct contact is made between BPS and the customer.  In short, BPS’s policies require the end user to provide “notification” so that BPS may “verify” that the customer intends to take service from State Discount.

Q.
Do you have an opinion on the reasonableness of a requirement for customer contact between the executing company and the customer?

A.
Yes, it is my opinion that such contact is inappropriate and, at least when competition is involved, ripe for potential abuse.  Moreover, such practices raise an awareness of public interest concerns.  On that basis, it is at least questionable whether the Telecommunication Department Staff should have recommended approval of the BPS/State Discount Interconnection Agreement.

Q.
Why, in your view, is it inappropriate for the executing company to insist on direct customer contact?

A.
At a minimum, such contact prolongs what should be a straightforward business transaction between the executing and submitting carriers.  However, the principal reason I view direct customer contact as improper is because it likely keeps the customer waiting, and it represents just one more “hoop” the customer has to go through in order to exercise their choice in service providers.

A direct customer contact requirement also, at least in the case of competition, represents a “save” potential for the executing company.  Such direct customer contact requirements allow the executing company to use its unique advantage as the dial tone provider to know of, and possibly thwart, the submitting company’s marketing and customer contact efforts.  In short, a direct customer contact requirement can easily be detrimental to the development of competition.

Q.
Due to the fact that State Discount does not compete for any BPS service, are your anti-competitive concerns at least somewhat mitigated?

A.
Yes.  My concerns are somewhat mitigated because State Discount does not compete against BPS.  As I have previously stated, no competition is occurring because State Discount only serves customers on a prepaid basis (which is not basic local telephone service), while BPS does not offer any similar service.  For these reasons, BPS should at least be expected to have minimal opportunity to engage in inappropriate save and winback opportunities.

Q.
Do you have any final concerns with BPS’s policy of direct customer contact with State Discount’s potential customers?

A.
Yes, I have one final concern.  BPS’s policy of direct customer contact is, in my opinion, a violation of the Commission’s rule for changing service providers as found in 4 CSR 240-33.150 Verification of Orders for Changing Telecommunications Service Provider.  Specifically, 4 CSR 240-33.150 (2) (A) 2 prohibits BPS’s activity by stating:

An executing carrier shall not verify the submission of a change in a subscriber’s selection of a provider of telecommunications service received from a submitting carrier.  For an executing carrier, compliance with the procedures prescribed in 4 CSR 240-33.150 shall be defined as prompt execution, without any unreasonable delay, of changes that have been verified by a submitting carrier.

Q.
Do you have a recommendation regarding the BPS policy of direct customer contact prior to honoring that customer’s request to switch to State Discount?

A.
Yes.  Absent sufficient explanation from BPS as to the apparent rule violation, I would suggest that BPS discontinue this practice and amend its resale agreement with State Discount to remove the direct customer contact provision.  If BPS insists on keeping its policy, it should at a minimum petition the Commission for a waiver of 4 CSR 240-33.150 (2) (A) 2.  If in fact BPS engages in direct customer contact prior to switching its customer to that of a competitor, the petition for waiver would allow the Commission and interested parties to review the facts surrounding the request.

Q.
If BPS did petition the Commission for a waiver of 4 CSR 240-33.150 (2) (A) 2, would the Staff support the Company’s waiver request?
A.
The Staff considers this rule to be a very good and important rule.  It is doubtful that the Staff would support such a waiver request, although we would first like to hear the Company’s reasons for its practices.

Q.
Mr. Voight, in a situation where a Commission-approved interconnection agreement conflicts with a Commission rule, which should govern; the rule or the interconnection agreement?

A.
In my opinion, Commission rules should supersede the interconnection agreement.  Also, any interconnection agreement not in compliance with Commission rules should be brought into compliance with the rules, or a waiver of the rules should be obtained.

Q.
Does this conclude your rebuttal testimony?

A.
Yes, it does.
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