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I. INTRODUCTION 

Q. PLEASE STATE YOUR NAME. 1 
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A. My name is Carol Chapman. 

Q. ARE YOU THE CAROL CHAPMAN WHO FILED DIRECT TESTIMONY IN 
THIS PROCEEDING? 

A. Yes. 

Q. WHAT IS THE PURPOSE OF YOUR TESTIMONY? 
A. The purpose of my testimony is to rebut the testimony of Mr. Wilson on OET Issue 2 and 

SS7 Issue 1 and the testimony of Dr. Cabe on CHC Issue 1. 

II. OUT OF EXCHANGE TRAFFIC ISSUE 2 

OET Issue 2: Should The OET Appendix Provide That In Those Areas That 
Are Outside SBC’s Incumbent Territory, SBC Is Not 
Obligated To Provide UNEs, Collocation, Resale Or 
Interconnection Pursuant To Section 251 Of The Act? 

Agreement Reference:  OET Appendix, Section 2.3 

Q. DID LEVEL 3 PROVIDE ANY DIRECT TESTIMONY ON THIS ISSUE? 

A. Not specifically.  The only reference to Issue OET-2 that I was able to find in Level 3’s 

testimony was in the testimony of Mr. Wilson, but that reference did not address this 

specific dispute.  Instead, Mr. Wilson, in his Direct Testimony at pp. 44-47, disputed the 

need for the OET Appendix as a whole. 

Q. WHY IS IT IMPORTANT TO INCLUDE A SEPARATE OET APPENDIX IN 
THE INTERCONNECTION AGREEMENT? 

A. Although SBC Missouri is willing to support OET traffic in the manner described in the 

OET Appendix, it is extremely important that its willingness to do so is not construed in 

any way as SBC Missouri’s agreement to extend its unbundling, collocation, 

interconnection, and resale obligations outside of SBC Missouri’s incumbent local 

exchange carrier (“ILEC”) areas. 
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Q. HOW DOES THE INCLUSION OF A SEPARATE OET APPENDIX HELP TO 
PREVENT FUTURE DISPUTES? 

1 
2 

3 

4 

5 

6 

7 

8 

9 
10 
11 
12 

13 

14 

15 

16 

17 

18 

19 
20 

21 

22 

23 

24 

A. The OET Appendix includes language that makes clear that SBC Missouri is willing to 

include provisions in the agreement addressing instances in which Level 3 traffic 

originates or terminates outside of SBC Missouri’s ILEC areas, but that in doing so, SBC 

Missouri has not agreed to expand its Section 251(c) obligations.  It has been the 

experience of the SBC ILECs that such explicit exclusionary language is needed to 

prevent future disputes. 

III. COORDINATED HOT CUTS ISSUE 1 

CHC Issue 1: Whether The Prices For Coordinated Hot Cuts Should Be Based On 
Forward Looking Economic Costs Approved By The Commission 

Agreement Reference:  CHC Section 3.1, 3.2 

Q. LEVEL 3 WITNESS CABE SUGGESTS AT PP. 48-52 OF HIS DIRECT 
TESTIMONY THAT SBC MISSOURI’S RATES FOR ITS COORDINATION 
EFFORTS ARE INAPPROPRIATE.  DID LEVEL 3 PROPOSE A DIFFERENT 
CHC RATE? 

A. No.  Although Level 3 claims that SBC Missouri’s rate for its coordination activities is 

inappropriate, it does not propose a rate of its own.  Instead, Dr. Cabe suggests (at p. 50) 

that this work should be priced at the “Commission-approved, TELRIC rates of the 

associated services.”  However, Dr. Cabe fails to mention that there is no “Commission-

approved TELRIC rate” for the SBC Missouri coordination work in question.  In essence, 

Dr. Cabe rejects the rate offered by SBC Missouri, but offers nothing in return. 

Q. WHY IS THE RATE THAT APPLIES FOR THE COORDINATION ACTIVITY A 
NON-TELRIC-BASED RATE? 

A. The charges for coordination are not charges associated with the provisioning of a UNE.  

The charges associated with the provisioning of the unbundled loop are TELRIC-based.  

This is consistent with the requirements established by the Federal Communications 

Commission (“FCC”).  See 47 C.F.R. § 51.505(a).  The CHC charge is not a charge for a 
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UNE.  It is a charge for an optional service provided by SBC Missouri’s labor force.  The 

rate that SBC Missouri intends to apply is an approved labor rate from SBC Missouri’s 

federal access tariff.

1 
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3 1  The FCC’s rules do not require SBC Missouri to offer its 

workforce on an unbundled basis or to price its workforce’s services at TELRIC as 

proposed by Level 3. 
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IV. SS7 ISSUE 1 

SS7 Issue 1: Should The Parties Compensate Each Other For SS7 Quad 
Links For IXC Calls At Access Rates Or On A Bill And Keep 
Basis? 

 Agreement Reference:  SS7 Section 2.1.1 

Q. MR. WILSON CLAIMS THAT SBC MISSOURI WANTS TO “FORCE LEVEL 3 
TO PROVISION TWO SETS OF QUAD LINKS WHEN ONE SET OF QUAD 
LINKS WOULD DO THE JOB.”2  IS THIS TRUE? 

A. Absolutely not.  Mr. Wilson has misrepresented SBC Missouri’s offer.  Under SBC 

Missouri’s offer, if Level 3 is its own SS7 provider and wishes to establish SS7 links for 

its local traffic, SBC Missouri is willing to establish a bill and keep arrangement in which 

SBC Missouri will share the costs of the signaling links for the arrangement.  On the 

other hand, Level 3 is not required to accept SBC Missouri’s offer.  If Level 3 does not 

wish to establish separate SS7 links for its local traffic in order to avail itself of SBC 

Missouri’s bill and keep offer, it may simply provide SS7 service using any commercially 

available means it chooses. 

Q. IS IT REASONABLE TO REQUIRE SBC MISSOURI TO ADOPT THE SS7 
BILLING METHODOLOGY SUGGESTED BY MR. WILSON?3

 
1  FCC Tariff 73. 
2  Wilson Direct at p. 6. 
3  Wilson Direct at p. 43. 
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A. No.  Mr. Wilson ignores the fact that the FCC has found that SS7 is a competitive 

offering.
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4  SBC Missouri is not obligated to offer any SS7 service to Level 3.5  Although 

SBC Missouri has offered a bill and keep arrangement for a “local only” SS7 

arrangement, it is not required to do so.  SBC Missouri is certainly not required to modify 

its competitively offered SS7 access service in the manner suggested by Level 3.  If Level 

3 wishes to use SBC Missouri’s SS7 services offered via SBC’s federal access tariff, it 

must do so pursuant to the provisions of the tariff.  SBC’s federally tariffed SS7 offering 

is not available in the manner proposed by Level 3. 

Q. IF THE COMMISSION WERE TO CONCLUDE, CONTRARY TO SBC 
MISSOURI’S TESTIMONY, THAT THERE IS A WAY TO SEGREGATE FOR 
BILLING PURPOSES SS7 MESSAGES THAT PERTAIN TO 
INTEREXCHANGE CALLS FROM SS7 MESSAGES THAT PERTAIN TO 
LOCAL (CLEC) CALLS, WOULD IT THEN BE APPROPRIATE FOR THE 
COMMISSION TO RESOLVE THIS ISSUE IN FAVOR OF LEVEL 3? 

A. No.  This is not an instance where it would be appropriate for the Commission to choose 

between SBC Missouri’s proposed language and Level 3’s proposed language based on 

which party’s compensation proposal seems most meritorious.  The fact of the matter is 

that SBC Missouri is not obliged to offer SS7 services and is thus not obligated to offer a 

bill and keep arrangement for SS7 traffic, or a cost sharing arrangement for quad links.  

SBC Missouri has voluntarily offered to do so in the parties’ interconnection agreement, 

but only subject to a condition:  namely, that the arrangement will not apply to 

interexchange traffic that is not the subject of this interconnection agreement.  If that 

condition is not acceptable to Level 3, then SBC Missouri is within its rights to revoke 

the offer it extended. 

 
4  See In the Matter of Review of the Section 251 Unbundling Obligations of Incumbent Local 

Exchange Carriers, et al., CC Docket No. 01-338, August 21, 2003, paragraphs 544-548 (“TRO Order”). 
5 Id. 
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Q. DOES THIS CONCLUDE YOUR TESTIMONY? 1 

2 A. Yes. 
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